Blog

Nederland koploper op gebied zelfrijdende auto's

De eerste zelfrijdende auto's van Europa zouden zich prima thuisvoelen in Nederland, zo blijkt uit een analyse van KPMG. We zijn er zelfs beter op voorbereid dan de Verenigde Staten.

 


KPMG onderzocht allerlei factoren die belangrijk zijn om een zelfrijdende auto veilig de weg op te kunnen sturen: infrastructuur, overheidsbeleid, innovatiekracht en acceptatie door consumenten. De conclusie is helder: Nederland loopt voorop en doet het daarmee beter dan Singapore, de Verenigde Staten, Zweden en Groot-Brittanniƫ.

Nederland scoort hoge punten als het gaat om de kwaliteit van het wegennet en dat begrijpen we wel, want als je de grens met BelgiĆ« of Duitsland passeert, dan merk je dat meteen aan het asfalt. Om over de rest van Europa nog maar te zwijgen. Verder is de digitale infrastructuur in ons land dik in orde en zijn 'we' best bereid om in een autonome auto te stappen. 

"Nederland is klaar voor zelfrijdende auto's", aldus KPMG in het rapport. "De intensief gebruikte Nederlandse wegen zijn goed aangelegd en onderhouden. Ook de telecom-infrastructuur is sterk. En de overheid stelt openbare wegen open voor grootschalige testen met zelfrijdende personenauto's en vrachtwagens." 

Coronavirus

Informatie over onze dienstverlening en de maatregelen die wij nemen in verband met het Coronavirus (Covid-19)