Blog

Zo doorstaat jouw auto deze bloedhete zomer

Als de temperatuur 5 dagen of meer op rij 25 graden is, spreken we van een hittegolf. Lekker natuurlijk, want: strand! zwembad! Helaas denken onze auto’s hier soms anders over, want: kokende motor! Uitdroging! Wij zetten de belangrijkste gevaren voor je auto tijdens een hittegolf op een rij, zodat je hier rekening mee kunt houden.



Kokende motor

Tijdens een hittegolf bestaat de kans dat je motor gaat koken. Niet fijn. Dit ontstaat vooral als je in de file staat of door de bergen rijdt. Gebeurt dit, zet je auto dan zo snel mogelijk stil waar het kan en schakel de motor uit. Rijd je op de snelweg en kun je er echt niet af? Zet je verwarming dan op de hoogste stand én zet de ventilatie voluit. Kun je later wel ergens stoppen, zet je motorkap dan open zodat je auto afkoelt en regel een specialist die het koelwaterniveau kan controleren.

Schade aan het interieur

Wordt het interieur van je auto langdurig blootgesteld aan UV-straling en hitte, dan kan het leer uitdrogen en barsten. Zorg daarom voor een zonnescherm voor op je raam en leg een witte (hand)doek op je dashboard.

Auto niet helemaal voltanken

Extreme hitte kan ervoor zorgen dat benzine en diesel uitzetten. Tank je auto tijdens hittegolf dus niet helemaal vol. Moet je tanken, stop dan meteen als het tankpistool automatisch stopt.

Is er ook nog goed nieuws?

Zeker wel. Uit onderzoek van de Universiteit van Georgia blijkt namelijk dat tijdens een hittegolf auto’s zo snel opwarmen, dat virussen binnen 20 minuten dood zijn. Handig met corona...

Coronavirus

Informatie over onze dienstverlening en de maatregelen die wij nemen in verband met het Coronavirus (Covid-19)
Meer info Melding verbergen