Blog

Minder pechhulp verleend in Europese zomerbestemmingen

Veel Nederlanders zijn dit jaar wel met de auto op vakantie gegaan, maar bleven veelal - vooral door de coronapandemie - in eigen land. Dat is ook te zien in het aantal pechhulpvragen bij de ANWB.


 

ANWB-woordvoerder Markus van Tol geeft aan: “We hielden er al rekening mee en de cijfers tonen het nu ook aan: we hoefden tot nu 40% minder pechhulp te verlenen aan Nederlanders in populaire Europese vakantielanden”.

22% minder werk dan vorig jaar

Zaterdag 1 augustus 2020 was in Frankrijk de eerste zwarte zaterdag van dit jaar. Dit betekent dat Nederlanders en de inwoners van onze buurlanden massaal de weg op gaan en zorgen voor topdrukte op de Franse snelwegen. De ANWB had 22% minder werk dan in dezelfde periode vorig jaar, maar toch was het 10% meer werk dan ze van te voren dachten, rekening houdend met corona. 

 

Ook heeft de ANWB normaalgesproken in onder andere Frankrijk 12 wegenwachten aan het werk, dit jaar is dat teruggeschroefd tot 6. In Italië zijn er normaalgesproken 3 wegenwachten aan het werk en nu was er niemand. Je moet natuurlijk altijd bijsturen, maar deze beslissing heeft tot nu goed uitgepakt geeft Van Tol aan.

Onvoorspelbaarheid van de coronacrisis

Doordat de maatregelen tegen de coronacrisis steeds veranderen, spelen Nederlanders in hun vakantiebehoeftes hier dit jaar meer last minute op in dan in andere jaren. Van Tol vertelt: “We moeten constant bijsturen en per week kijken hoeveel werknemers we nodig hebben. In andere jaren konden we dit voor de zomer al besluiten”.

Coronavirus

Informatie over onze dienstverlening en de maatregelen die wij nemen in verband met het Coronavirus (Covid-19)
Meer info Melding verbergen