Blog

Wordt CX-50 de nieuwe naam voor de Mazda CX-5?

De bestverkochte Mazda in Nederland is de Mazda2. Maar ook een aantal andere modellen van de Japanse autofabrikant genieten van ongekende populariteit. De Mazda CX-5 is bijvoorbeeld zo’n succesformule. Maar hoe groot het succes ook, toch heeft Mazda besloten de CX-5 te vernieuwen.


Aanvraag voor een nieuwe typenaam

In Japan worden er volledige blogs bijgehouden over alles wat Mazda precies doet. Autovisie was scherp en ontdekte het volgende op de Japanse website Spyder 7: Mazda heeft een aanvraag voor een nieuwe typenaam aangevraagd.

Verwarring voorkomen

Mazda heeft deze aanvraag gedaan bij het Europees Octrooibureau voor de typenaam CX-50. Er bestaat een kans dat dit de naam wordt voor de vernieuwde CX-5. Maar waarom specifiek de CX-5?

Onlangs introduceerde Mazda De CX-30, wat in feite een hoge variant van de Mazda CX-3 is. En de Mazda CX-3 is weer het kleinere broertje van de CX-5 is. Begrijp je het nog? Om het logisch te houden had dat model eigenlijk de naam CX-4 moeten krijgen, maar 4 is een Japans ongeluksgetal. Als Mazda nog meer verwarring wilt voorkomen, dan is de CX-50 dus een logische keuze voor de vernieuwde Mazda CX-5.

Nieuwe aandrijflijn

In april 2020 vermeldde Car and Driver dat Mazda bezig was met de patenten voor een Skyactiv-X zes-in-lijn, achttrapsautomaat en achterwielaandrijving. Komt dit er daadwerkelijk, dan wordt deze aandrijflijn eerst beschikbaar voor de Mazda 6. De CX-50 zal daarna op de markt verschijnen en de kans is groot dat dit type dan over dezelfde aandrijflijn beschikt.

Coronavirus

Informatie over onze dienstverlening en de maatregelen die wij nemen in verband met het Coronavirus (Covid-19)
Meer info Melding verbergen