Blog

Rode kruizen negeren op de weg = spijkermat?

Als je een rood kruis op de snelweg negeert, moet je hard aangepakt worden. Het CDA maakte dit statement onlangs bekend, omdat automobilisten steeds vaker het rode kruis negeren. En dat kan tot vervelende ongelukken leiden met wegwerkers. Gaat een spijkermat hier tegen helpen?Strengere aanpak

Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg van het CDA vindt dat alleen een echt strenge aanpak kan helpen tegen het negeren van rode kruizen. Dus een hoge straf zoals de auto in beslag nemen of zelfs: een spijkermat op de weg. Dit is een middel om een motorvoertuig te stoppen of juist te voorkomen dat ze een bepaald gebied in kunnen rijden. De spijkermat bestaat uit een strook met doorboorde pennen die over de weg kan worden getrokken als je de overtreding begaat.

Veel discussie

Er is nog altijd veel discussie over het inzetten van spijkermatten. Immers, als je een lekke band hebt wordt je auto onbestuurbaar. En juist op een snelweg kan dit snel tot ongelukken leiden. Bovendien heeft de politie 8 jaar geleden een proef gedaan waarbij een aantal keer een spijkermat werd ingezet om een auto te stoppen. Echter waren andere middelen een stuk effectiever.

Andere maatregelen 

Minister Grapperhaus heeft onlangs toegezegd om samen met de minister van Infrastructuur te kijken welke andere effectieve middelen er zijn om het negeren van rode kruizen te stoppen. Uiteraard is het al strafbaar en krijgen de betreffende automobilisten meestal een hoge boete. Maar veel hebben helaas nog niet door dat het ├ęcht niet veilig is geeft minister Grapperhaus aan.

Coronavirus

Informatie over onze dienstverlening en de maatregelen die wij nemen in verband met het Coronavirus (Covid-19)
Onze showroom is gesloten maar de werkplaats is open. Wij kijken naar mogelijkheden voor het verkoop van auto's.
Meer info Melding verbergen