Blog

WA-verzekering beperkt casco steeds meer afgesloten

Steeds meer automobilisten kiezen voor een WA-autoverzekering met beperkt casco. Dit blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite Independer. Omdat deze verzekering - inclusief dekking voor zowel diefstal als inbraak - bijna net zoveel kost als een WA-verzekering zonder deze dekkingen, kiezen meer mensen meteen voor de beperkt casco.


Wat houdt WA beperkt casco in?

Naast de verplichte WA-autoverzekering en de All Riskverzekering, is WA beperkt casco één van de drie basisdekkingen die verzekeraars aanbieden. Hiermee dek je schade aan je auto die niet door jezelf is veroorzaakt maar door overmacht. Denk hierbij aan diefstal of brandschade.

Veel misverstanden over autoverzekeringen

Helaas zijn er nog steeds veel misverstanden over de dekkingen van autoverzekeringen. Veel klanten denken namelijk onterecht dat ze ook verzekerd zijn tegen inbraak als ze alleen WA verzekerd zijn. Dit is niet het geval en op die manier kunnen de kosten helaas hoog oplopen.

Premieverschil wordt steeds kleiner

Uit de vergelijkingscijfers van Independer blijkt dat het premieverschil tussen een WA-autoverzekering en WA-autoverzekering beperkt casco steeds kleiner wordt. Als je slechts een paar euro per maand meer betaalt, ben je al beperkt casco verzekerd. Dit is dus ook de voornaamste reden waarom de WA-autoverzekering in populariteit daalt en de beperkt casco juist in populariteit stijgt.

Waar voor je geld

Uit politiecijfers van 2019 blijkt dat er 35.000 autovernielingen en 50.000 autoinbraken hebben plaatsgevonden. Daarom kiezen steeds meer mensen waar voor hun geld met een WA beperkt casco autoverzekering.

Coronavirus

Informatie over onze dienstverlening en de maatregelen die wij nemen in verband met het Coronavirus (Covid-19)
Onze showroom is gesloten maar de werkplaats is open. Wij kijken naar mogelijkheden voor het verkoop van auto's.
Meer info Melding verbergen