Blog

Ook autodieven geven gehoor aan lockdown

Iedereen neemt de lockdowns serieus, zo ook de autodieven lijkt het. Vanaf maart dit jaar is het aantal voertuigdiefstallen in ons land namelijk gedaald met 5,9%, terwijl het in januari en februari nog steeg.Rotterdam laat stijging zien, Amsterdam een forse daling

Zo daalde het aantal diefstallen in Amsterdam bijvoorbeeld naar 2384 dit jaar, in vergelijking met 2873 diefstallen vorig jaar. En ook al laat Rotterdam met van 2125 naar 2425 diefstallen een stijging zien, alsnog is het landelijk gemiddelde dus gedaald. Het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) meldt dat de diefstal van personenauto’s van vier jaar en ouder met -11,3% het meest is gedaald. 

Werkelijk minder autodieven door lockdowns?

Natuurlijk blijft het gissen naar wat de echte oorzaak is van deze daling in autodiefstallen. Volgens André Bouwman - senior adviseur van het LIV - kan het best zijn dat de zogenaamde voertuigcriminelen ook in de ban zijn van corona en daarom minder de straat op gaan. De stijging in Rotterdam kan te maken hebben met de haven: er wordt gedacht dat criminelen meer via de havens exporteren dan via de openbare weg.

De automodellen met het hoogste diefstalrisico

  • Toyota C-HR
  • Toyota RAV 4
  • Audi A1
  • Fiat 500

Onder de bestelwagens worden de Mercedes-Benz Sprinter en Mercedes-Benz Vito het meest gestolen.

Coronavirus

Informatie over onze dienstverlening en de maatregelen die wij nemen in verband met het Coronavirus (Covid-19)
Onze showroom is gesloten maar de werkplaats is open. Wij kijken naar mogelijkheden voor het verkoop van auto's.
Meer info Melding verbergen