Blog

Schakelen? Nee hoor, de automaat is het nieuwe normaal

De Australiërs en Amerikanen doen al jaren bijna niets anders, rijden in een wagen met automaat. Waarom zou je nog schakelen als je het jezelf ook makkelijk kunt maken, is hun instelling. En nu blijkt uit cijfers dat “de automaat” ook in Nederland uitermate populair aan het worden is.


Flinke stijging in automatische versnellingsbakken

Vroeger had de automaat vooral het imago van een auto voor “luie mensen”, senioren of mensen met een handicap. Echter is het vandaag de dag steeds meer een yuppenbak, wat ook blijkt uit cijfers van de Bovag: In 2019 had bijna 51% van de nieuwe personenauto’s een automatische versnellingsbak. In de eerste drie kwartalen van 2020 is dit aandeel al gestegen naar ruim 53%. Ter vergelijking met 10 jaar geleden: toen waren er nog 4 op de 5 nieuwe auto’s handgeschakeld.

Is deze stijging te verklaren?

Zeker wel. Er worden steeds meer elektrische auto’s verkocht, waardoor het marktaandeel van de automatische versnellingsbak flink stijgt. De Bovag en de RAI Vereniging wijden deze populariteit aan het feit dat een automaat zuiniger is in brandstofverbruik en er minder BPM verschuldigd is in vergelijking met een wagen met een versnellingspook. Grote kans dus dat er over een aantal jaar geen handgeschakelde auto’s meer te vinden zijn...

Coronavirus

Informatie over onze dienstverlening en de maatregelen die wij nemen in verband met het Coronavirus (Covid-19)
Onze showroom is gesloten maar de werkplaats is open. Wij kijken naar mogelijkheden voor het verkoop van auto's.
Meer info Melding verbergen