Blog

Mazda presenteert nieuwe SUV: dit is de CX-30

Mazda komt met een nieuwe SUV die in oktober bij ons in de showroom staat: de CX-30. Dit model valt precies tussen de CX-3 en CX-5 en krijgt ook meteen de looks van de Mazda3 mee.
 


Als we zeggen dat de CX-30 precies tussen de CX-3 en de CX-5 valt, dan bedoelen we dat vrij letterlijk. de CX-3 is 4,28 meter lang, de CX-30 is 4,4 meter lang en de CX-5 meet 4,55 meter in de lengte. Die extra lengte vertaalt zich ten opzichte van de Mazda CX-3 bijvoorbeeld in extra kofferbakruimte. Waar de CX-3 een inhoud heeft van 350 liter biedt de CX-30 liefst 430 liter aan kofferbakinhoud. 

Qua design zien we natuurlijk elementen van de Mazda3 terug, want dat was immers het eerste nieuwe model van de zevende generatie. De CX-30 volgt daarop en oogt net zo stijlvol. Je gaat simpelweg geen onnodige lijn in het design van deze crossover vinden. Het interieur is 1-op-1 afkomstig uit de Mazda3 en daar is niks mis mee, zoals je al in onze rijtest kon zien. Zo is het 8,8" infotainmentsysteem met Apple CarPlay ook weer aanwezig.

De CX-30 is leverbaar met de bekende SkyActiv-G en SkyActiv-D motoren en zal ook beschikbaar komen met de nieuwe SkyActiv-X krachtbron. Verder kun je kiezen voor hybride ondersteuning in de vorm van Mild Hybrid. We verwachten de CX-30 dit najaar in onze showroom.

Meer weten over de Mazda CX-30? Lees dan hier verder.

Coronavirus

Informatie over onze dienstverlening en de maatregelen die wij nemen in verband met het Coronavirus (Covid-19)